Loading...

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ(ΝΑΝΑΚΙΑ)ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΠΡΑΝΤΥ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ   4 μικρά κοτοπουλάκια (450 γρ το ένα) καθαρισμένα και δεμένα στις φτερούγες και τα πόδια 100 γρ  βούτυρο 3 κουταλιές σούπας άσπρο πορτ 3 κουταλιές σούπας νερό 2 κουταλιές σούπας brandy 150 γρ σάλτσα μπεσαμελ 150 γρ κρέμα γάλακτος 1 κιλό σπαράγγια αλάτι και φρεσκοτριμμενο άσπρο πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Ζεστάνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το βούτυρο και ζεστάνετε εκεί τα κοτοπουλάκια απ' όλες τις μεριές χωρίς  να τα  ροδίσετε .Αλατοπιπερώστε τα και ρίξτε στο τηγάνι το πορτ και το νερό.Καλύψετε το σκεύος με ένα καπάκι και βάλτε τα να  ψηθούν σε προθερμασμένο στους 180 βαθ. φούρνο για 30-40 λεπτά.Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τα σπαράγγια . πλύνετε τα καλά και καθαρίστε τη βάση τους.Δέστε τα σε ματσάκι (από 4-5 το καθένα)και βάλτε τα να βράσουν  σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ξεπλύνετε τα σε κρύο νερό και στραγγίξτε τα καλά αφαιρώντας και τα σχοινάκια. Όταν τα κοτοπουλακια είναι έτοιμα τοποθετήστε τα, αφού πρώτα τους βγάλετε τα σχοινιά , σε μια όμορφη πιατέλα σερβιρίσματος με ματσάκι σπαράγγια ανάμεσα τους.Τέλος φτιάξτε τη σάλτσα. Πάνω στο μάτι της κουζίνας ζεστανετετο ζουμί που έχει μείνει στο σκεύος και ρίξτε εκεί το brandy ανακατεύοντας καλά.Μετά προσθέστε την μπεσαμελ και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά.Προσθέστε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και ρίξτε τη σάλτσα, σουρώνοντας την , πάνω από τα κοτοπουλακια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου