Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΦΕ


ΥΛΙΚΑ 1/2 λίτρο δυνατό καφέ φίλτρου  175 γρ ζάχαρη 1/2 λίτρο νερό 1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος χτυπημένη....ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Ανακατεύετε τη ζάχαρη και το νερό μέσα σε κατσαρολακι ώσπου να λιώσει. Βράζετε  το σιρόπι για 5 λεπτά και το βγάζετε απο τη φωτιά. Προσθέτετε τον καφέ στο σιρόπι και αρωματίζετε με λίγο κονιάκ η ρούμι Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το μιγμα σε μπωλ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, φροντίζοντας να το ανακατεύετε συχνά μέχρι να παγώσει η γρανίτα. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με την κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου