Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ 1 Παντεσπάνι (βλέπετε συνταγή παντεσπάνι) 2 κουταλιές τσαγιού κονιάκ 250 γρ γιαούρτη 100 γρ ζάχαρη 500 γρ φράουλες χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών 1 κουταλιά σούπας βανίλια 9 φύλλα ζελατίνα 1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος...ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Ραντίζετε το παντεσπάνι με το κονιάκ. Αναμιγνύετε το γιαούρτη, το ξύσμα το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη έως ότου να διαλυθεί η ζάχαρη καλά. Προσθέτετε στο μιγμα τα 250 γρ. φράουλες. Διαλύετε τη ζελατίνα σε 5 κουταλιές βραστό νερό και την προσθέτετε στο μιγμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος που προηγούμενός έχετε χτυπήσει καλά.Στη συνέχεια βάζετε το μιγμα σε φόρμα αφού έχετε στρώσει τις υπόλοιπες φράουλες στη βάση της. Σκεπάζετε με το παντεσπάνι  Τέλος βάζετε το γλυκό στο ψυγείο ώσπου να πήξει.Πριν να το σερβίρετε γυρνάτε τη φόρμα ανάποδα σε πιατέλα. Για να διευκολυνθείτε, βυθίστε λίγο πριν τη φόρμα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου