Loading...

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ  4 μπριζόλες κόντρα λεπτες  1/4 του λίτρου ξηρό λευκό κρασί  500 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κουταλιά σούπας αλεύρι 1 καρότο ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας λάδι 1/2 κύβο ζωμού κότας αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Λιώστε τον κύβο σ' ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. βάλτε σ' ένα τηγάνι τα καρότα , το σκόρδο το μαϊντανό και σοτάρετε με το βούτυρο . προσθέστε τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και αφήστε να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και όταν πάρει χρώμα προσθέστε το κρασί. Συνεχίστε το ψήσιμο  βρέχοντας κάθε τόσο με το ζωμό. Στο μεταξύ τηγανιστέ το κρέας σ' ένα άλλο τηγάνι με 2 κουταλάκια λάδι. Ρίξτε επάνω στο κρέας τη σάλτσα με τα μανιτάρια αφήστε τα μαζί 2-3 λεπτά και σερβίρετε αμέσως με σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου