Loading...

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΑΝΕ

ΥΛΙΚΑ   30 γρ βούτυρο  2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους 500 γρ κιμά 120 γρ ρύζι 3 αυγά 1/2 ματσάκι μαϊντανό  6-7 κουταλιές  σούπας  ηλιέλαιο, λίγο αλεύρι αλάτι πιπέρι. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το μισό κιμά και βράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί. Βράζουμε το ρύζι, σε 250 γραμ. νερό με λίγο αλάτι για 20 λεπτά και κατόπιν το ρίχνουμε μαζί με τον υπόλοιπο ωμό κιμά , ένα αυγό και τον μαϊντανό, στο βρασμένο κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Βρέχουμε τα χερια και πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα οβάλ. Ζεματάμε το λάδι σ' ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο αλεύρι σ' ένα πιάτο, και χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά σ' ένα βαθύ πιάτο.Παναρουμε τους κεφτέδες, πρώτα στο αλεύρι και μετά στο αυγό και τους τηγανίζουμε.   Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου