Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ  60  γρ βούτυρο 1-2 φύλλα δάφνης  4 μικρά κρεμμύδια η 1 μεσαίο  2 σκελίδες σκόρδο 3-4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, 2 μακρόστενα μέτρια πεπερόνι, 1/8 του λίτρου ξηρό άσπρο κρασί, 1 πρέζα πιπέρι καγιεν, 300 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες , 75 γραμ. τριμμένο τυρί , αλάτι μαύρο πιπέρι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Αλείφουμε τα πήλινα δοχεία με 20 γραμ. βούτυρο. Ζεματάμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι  κόβουμε κομματάκια τα φύλλα δάφνης και τα ψήνουμε για λίγο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες και κόβουμε τα πεπερόνι σε δαχτυλίδια. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με τη δάφνη και τ' αφήνουμε για αλλά 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και πιπέρι καγιεν. Ζεσταίνουμε για λίγο τις γαρίδες.Τα ρίχνουμε  όλα στους πήλινους κεσέδες και στρώνουμε το τυρί. Ψήνουμε στο πάνω μέρος προθερμασμένου φούρνου στους 220 βαθ. μεχρει το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου