Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΠΑΖΑΡΙΩΤΙΚΟΣ

ΥΛΙΚΑ  1 ποτήρι του νερού νισεστές 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού νερό λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα η ασπρισμένα  3 κουταλιές της σούπας φυτινη κανέλα  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βάζουμε σε  σκέτη κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα. Αμέσως ρίχνουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την υπόλοιπη ζάχαρη και το νισεστέ,και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίζει να γίνεται πηχτή κρούστα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, λίγη φυτινη και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει τελείως, ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτινη και συνέχεια ανακατεύουμε, γιατί αρχίζει και ψήνεται. Κρατάμε το χαλβά γυρίζοντας,στη φωτιά περίπου δυο τέταρτα.Τον κατεβάζουμε,τον βάζουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου