Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Είναι γνωστό ότι τόσο τα σκόρδα όσο και τα κρεμμύδια μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκεριδια αποτρέποντας τις καρδιακές παθήσεις και την αρτηριοσκλήρωση.Στην Ιαπωνία και στην Κίνα εδώ και αιώνες χρησιμοποιούνται και σαν φάρμακα για την μείωση της υψηλής πίεσης, καθώς και σαν αντιβιοτικά. Επιπλέον χρησιμοποιούνται για τη μείωση του σακχάρου και την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και διαταραχών.Ποια όμως είναι τα συστατικά που περιέχουν και τα κάνουν τοσο αποτελεσματικά? Η ουσία στην οποία οφείλεται η μείωση της χοληστερίνης ειναι ακόμα άγνωστη η αλισινη, ένα ρευστό έλαιο που εμφανίζεται οταν το κόβουμε, είναι υπεύθυνο για τις αντιβιοτικές του ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου