Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΓΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ  800 γρ νουα η στρογγυλό  2 ποτήρια γάλα 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 2 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Δέστε καλά και σφικτά το κρέας, έτσι που να έχει ενα ομοιόμορφο σχήμα. Βάλτε το σε μια ρηχή κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφήστε να ροδοκοκκινίσει απ' όλες τις πλευρές του . Όταν έχει ροδοκοκκινίσει καλά, ρίξτε λίγο πιπέρι, προσθέστε 1 ποτήρι γάλα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και όταν θα έχει πιει το γάλα, προσθέστε το υπόλοιπο και σκεπάστε την κατσαρόλα. Όταν το κρέας θα έχει πιει και αυτό το γάλα και εφ' όσον έχει ψηθεί , προσθέστε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχυστε με τη σάλτσα του. Σερβίρεται με πουρέ η πατάτες τηγανητές και σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου