Loading...

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Το τηγάνισμα αν και δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώγονται τα λαχανικά , τους δίνει σίγουρα μια άλλη γευστική διάσταση. αν υπάρχει κέφι για νόστιμους πειραματισμούς προσθέστε στη βασική συνταγή τα υλικά που προτιμάτε και σερβίρετε τους αλλιώτικους αυτούς κεφτέδες με ενα νόστιμο dip και μια πράσινη σαλάτα.ΥΛΙΚΑ  200 γρ  ψίχα ψωμιού ψιλά τριμμένη(μπορεί να είναι και ολικής αλέσεως)  3 κουταλιές της σούπας λάδι 2 αυγά χτυπημένα αλάτι και πιπέρι αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Ανακατέψτε τα αυγά με την ψίχα και αφήστε τα να πιουν. Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς.1)  100 γρ  κολοκύθι τριμμένο 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο 2) 100 γρ  κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βρασμένο για 5 λεπτά 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 3) 100 γρ  πιπεριές διάφορα χρώματα 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο 1 κουτάλι τσαγιού πάπρικα.Όταν  ανακατευτεί η ζύμη για τους κεφτέδες δοκιμάστε λίγο, διορθώστε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέστε λίγη ψίχα ψωμιού αν η ζύμη είναι πολύ χαλαρή. σχηματίστε κεφτέδες, αλευρώστε τους και τηγανίστε τους σε φριτέζα η βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι 190βαθ. μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τους κεφτέδες να στραγγίσουν καλά στεγνώστε τους για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου