Loading...

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΤΙΜΠΑΛ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ  250 γρ  μελιτζάνες κομμένες λεπτές ροδέλες και αλατισμένες 250 γρ ταλιατελες βρασμένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό  4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πολτοποιημένες 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 500 γρ  ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες λίγο αλατοπίπερο 1/2 κουταλιά τσαγιού κύμινο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 50 γρ τριμμένο παξιμάδι με 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφού ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίσετε  καλά λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε τις να ψηθούν για 10-15 λεπτά σε προθερμασμενο στους 200 βαθ. φούρνο(μέχρι να ροδίσουν λίγο) Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στραγγίξτε τα καλά. Σ' ένα  μπω λ ανακατέψτε το σκόρδο με κρεμμύδι, το μαϊντανό,το σέλινο, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα κέικ που ανοίγει (διαμέτρου 20-22 εκ.) Τοποθετήστε εκεί το 1/3 από τα ζυμαρικά, μια στρώση με τις μισές μελιτζάνες, μια στρώση με το μισό μείγμα σκόρδο, κρεμμύδι κ.τ.λ και μια στρώση ντομάτες.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά και τελειώστε το ΤΙΜΠΑΛ με μια στρώση ταλιατελες.Πασπαλίστε το με το μείγμα παρμεζάνα και παξιμαδιών και βάλτε το να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 190 βαθ. φούρνο για μια ώρα. Αφήστε το ΤΙΜΠΑΛ να σταθεί για λίγο, βγάλτε το από τη φόρμα και σερβίρετε το κόβοντας το σαν τούρτα.<<<Σ' αυτήν τη συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος της ποσότητας της μελιτζάνας με κολοκύθια η και κομμάτια σέλινο.Ακόμα αν θέλετε μπορείτε σε κάθε στρώση του τιμπαλ να προσθέσετε λίγο  σοταρισμένο  κιμά. Τις μελιτζάνες για αυτήν τη συνταγή  είναι καλύτερα να τις προψησετε στο φούρνο  παρά να τις τηγανίσετε'>>>>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου