Loading...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ  150 γρ αλεύρι 300 γρ ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού ρούμι 6 αυγά 250 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 400 γρ καρότα ψιλοτριμμενα αλεύρι και βούτυρο για το ταψί χυμό 1 πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κτυπηστε σε ένα μπολ τους κρόκους με 4-5 κουταλιές νερό και προσθέστε τη ζάχαρη σαν βροχή  ανακατεύοντας  με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Κτυπηστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και βάλτε τη προσεκτικά στο μιγμα. Προσθέστε το αλεύρι σα βροχή,τα αμύγδαλα ,τα καρότα και ανακατέψτε. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα, πασπαλίστε τη με αλεύρι και βαλτέ το μιγμα. Βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθ. αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθ και αφήστε τη για μια ώρα  περίπου . Σερβίρεται κρυα. Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου