Loading...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ  800 γρ φιλετάκια μοσχαρίσια σε λεπτές φέτες  1 1/2 ποτήρι σαμπάνια 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα μανιτάρια αλάτι πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός βοδινού αλεύρι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλετάκια.Τα σωταρουμε με βούτυρο σε τηγάνι σκεπαστό και σβήνουμε με τη σαμπάνια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το ζωμό βοδινού. Ψήνουμε σε σιγανή  φωτιά και όταν τα φιλετάκια ειναι έτοιμα προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος ανακατεύοντας σιγά σιγά με ξύλινη κουτάλα. Σερβίρουμε τα φιλετάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες παριζιεν, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σοταρισμένα κολοκυθάκια, καρότο,και κουνουπίδι, αλευρωμένο και σοταρισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου