Loading...

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΦΡΕΣΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ...600 γρ φρέσκο τόνο κομμένο σε 4 φέτες 2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί  1/2 ποτήρι ξύδι 5 κουταλιές λάδι  1 κουταλάκι θυμάρι τριμμένο 1 φύλλο δάφνης τριμμένο   1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 150 γρ πράσινες ελιές αλεύρι αλάτι, λευκό πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Πλυντε το ψάρι, σκουπίστε το και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι. Προσθέστε το ξύδι, 1 ποτήρι κρασί, 1 κουταλιά λάδι , το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το στη μαριναδα για 1 ώρα περίπου. Στραγγίστε το ψάρι κρατώντας τη μαριναδα και αλευρώστε το. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε ελαφρά το ψάρι. Προσθέστε στο ψάρι το κρεμμύδι,περιχυστε το σιγά-σιγά με τη μαριναδα και το υπόλοιπο κρασί, Προσθέστε τις ελιές, το μαϊντανό, σκεπάστε το και αφήστε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο ζωμός να μείνει ο μισός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου