Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ 185 γρ βούτυρο 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 6 αυγά 1,5 φλιτζάνι αλεύρι 1,5 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα 1 φλιτζάνι καρύδα κοπανισμένη 2 κουτάλια φλούδα λεμονιού ,κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες ΣΙΡΟΠΙ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για να κάνετε το σιρόπι ..Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μετρία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.Αφηστε το να πάρει βράση και βράστε το για 2 λεπτα.Βαλτε το σε μπολ και αφήστε το να κρυωσει.Χτυπιστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφρατο.Προσθεστε τα αυγά, ένα κάθε φορα,και χτυπήστε καλά μετά από κάθε αυγο.Ριξτε και το αλεύρια καρύδια και την καρύδα κι ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια μάζα. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών και ψήστε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά, η μέχρι να γίνει. Αφήστε το κέικ για 2 λεπτά, γυρίστε το σε πιατελα,ριξτε το σιρόπι από πάνω και γαρνίρετε με τριμμένα καρύδια και τη φλούδα του λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου