Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΥΛΙΚΑ...2 φιλετα χοιρινά 1/2 κιλό το ένα, κομμένα σε φέτες του 1,5 εκατοστού 1 φλιτζάνι αλεύρι 3 κουταλιά βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο ξερό(η φρέσκο) 3/4 του φλιτζανιού άσπρο κρασί ξερό 1/3 του φλιτζανιού άσπρο ξίδι 1/4 του φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλευρώστε το χοιρινό κι αλατοπιπερωστε το .Κάψτε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι αρχίσει να κοχλαζει.Βαλτε το χοιρινό και σοτάρετε το μέχρι να ροδισει,γυρω στα 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βγάλτε το από το τηγάνι και βάλτε το στο πλαι.Προσθεστε στο τηγάνι το σκόρδο και το φασκομηλο,σοταρετε για 1 λεπτο,βαλτε και το κρασί με το ξίδι και τη ζαχαρη,αφηστε τα να πάρουν βραση,χαμηλωστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μείνει το μισο.Ξαναβαλτε το χοιρινό στο τηγάνι και σοτάρετε το για 4 ακόμα λεπταίνατε τις φέτες του χοιρινού σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω τη σαλτσα.Γαρνιρετε με φρέσκο φασκομηλο,αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου