Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ 2 μυρωδάτα τριαντάφυλλα 1/2 φλιτζάνι γάλα 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 2 κρόκους αυγών  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Ρίξτε σ' ένα αντικολλητικο σκεύος τα πέταλα απο ένα τριαντάφυλλο μαζί με το γάλα, τη κρέμα και τη ζάχαρη και ζεστάνετε τα χωρίς όμως να αφήσετε να βράσουν. Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών με λίγο απο το μείγμα για να ζεσταθούν. Ρίξτε τα στο σκεύος και ανακατέψτε πάνω απο χαμηλή ως μέτρια φωτιά μέχρις ότου το μείγμα αρχίσει να κολλάει στο κουταλι. Κατόπιν βγάλτε το μείγμα απ' τη φωτιά και ρίξτε το σ' ένα μπολ. Αφήστε το να κρυώσει. Παγώστε σε ψυγείο η παγωτό μηχανή. Όταν παγώσει ρίξτε στην επιφάνεια του ψιλοκομμένα τα πέταλα του δεύτερου τριαντάφυλλου. Σερβίρετε με ζαχαρωμένα ροδοπέταλα, φράουλες η βατόμουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου