Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

ΥΛΙΚΑ  300 γρ καλό ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο  αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Τοποθετήστε το κρέας σ' ένα μικρο ταψί και περιλούστε το με την μαριναδα καλά ανακατεμένη.    Το αρνίσιο κρέας προσφέρεται για μαρινάρισμα , ιδιαιτέρα αν ξέρετε οτι το κρέας προέρχεται απο αρνί κάπως προχωρημένης ηλικίας! Δοκιμάστε λοιπόν την επομένη φορα που θα μαγειρέψετε παϊδάκια και μπριζόλες αρνίσιες στη σχάρα η στο τηγάνι την ακόλουθη μαρινατα. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε η να αντικαταστήσετε τα προτεινόμενα υλικά με άλλα αρωματικά όπως κάρυ, ρίγανη, ξύσμα απο εσπεριδοειδή και άλλα . Ο χρόνος ενος καλού μαριναρίσματος είναι 3-4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να γυρίζετε το κρέας καθε 20 λεπτά . Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν θα χρειαστείτε επι πλέον λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου