Loading...

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ(ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ)

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ  Για πιο νόστιμα ψητά, στη φωτιά που θα ανάψετε βάλτε μερικές κληματόβεργες. Αφού ανάψει η φωτιά και έχει γίνει καρβουνια, βάζετε επάνω τη σχάρα να ζεσταθεί, Λαδώνετε το κρέας η τα ψαριά που θα ψήσετε και τα βάζετε στη φωτιά .Τα αφήνετε να ψηθούν απο τη μια πλευρά και ύστερα τα γυρίζετε απο την άλλη. Να τα  γυρίζετε με τσιμπίδα η σπάτουλα, για να μην τρέχουν  η χυμοί τους και σας διαλυθούν αν τα γυρίζετε με το πιρούνι. Αφού ψηθούν ,τους βάζετε αλάτι πιπέρι ρίγανη, λεμόνι και τα σερβίρετε ζεστά..ΜΑΡΙΝΑΔΑ ..Η μαριναδα γίνεται απο διάφορα αρωματικά χόρτα-φρέσκα και ξερά- κρασί η ξύδι, Άλλη μαριναδα χρησιμοποιείται για τα κρέατα και αλί για τα ψάρια.Στη μαριναδα που ετοιμάσατε για το κρέας η το κοτόπουλο προσθέστε και λίγο γιαούρτη. Το κάνει πιο τρυφερό και  νόστιμο. ΜΠΑΡΠΕΚΙΟΥ...Για να ψηθεί πιο εύκολα και να γίνει πιο νόστιμο το κρέας που θα ψήσετε, να το μαρινάρετε σ' ένα μείγμα απο λάδι, μια κουταλιά κονιάκ, πιπέρι, κολιανδρο, λιγη ζάχαρη, μουστάρδα. τα αφήνετε για 2 ώρες στη μαριναδα και μετά τα ψήνετε στα κάρβουνα η στο γκριλ.ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΌΓΑ  Όταν ψήνετε στα κάρβουνα , τα λίπη που πέφτουν ανάβουν φλόγες. Μπορείτε να τις σβήσετε αν ρίξετε λίγο αλάτι  η ξύδι(όχι νερό).ΓΙΑ ΝΌΣΤΙΜΟ ΣΟΥΒΛΆΚΙ  Για να γίνουν πιο νόστιμα τα σουβλάκια, να τα αφήσετε μερικές ώρες μέσα σε μαριναδα χωρις αλάτι. Τα ψήνετε και μετά τα αλατίζετε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου