Loading...

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ   500 γραμ. γιαούρτη 4 αυγά 250 γραμ. ζάχαρη 1 κουτάκι βανίλια 125 γραμ βούτυρο η μαργαρίνη 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ 500 γρ σιμιγδάλι κάτι λιπαρό για το ταψί . Για το σιρόπι...800 γρ ζάχαρη χυμός ενός λεμονιού. Γαρνιτούρα...8-10 κου σούπας τριμμένη καρύδα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια καθώς και το λιωμένο βούτυρο προσθέτοντας το σιμιγδάλι που έχουμε ήδη ανακατέψει με το μπεικιν παουντερ . Απλώνουμε αυτή τη ζύμη σ' ένα ορθογώνιο ταψί (23χ30εκ.)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθ..για 45 λεπτά..Για το σιρόπι... Βάζουμε τη ζάχαρη με το σουρωμένο  χυμό λεμονιού μέσα σε 3/4 του λίτρου νερό τη βράζουμε για 2 λεπτά και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά το ψήσιμο , ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει  Κατόπιν το κόβουμε σε 20 κομμάτια και στρώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη καρύδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου