Loading...

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΛΑΒΡΑΚΙ ΨΗΤΟ

ΥΛΙΚΑ..4 ψάρια (1 ψάρι 350-400 γρ για κάθε άτομο) 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 πιπεριά μικρή καυτερή 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες 1 κουταλιά του γλυκού ντομάτα πελτέ μερικά κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα 1-2 λεμόνια το χυμό τους 300 γρ νερό 1/2 κουταλιά του γλυκού σαφραν 2 κουταλιές του γλυκού κουκουνάρια ελαφρά τηγανισμένα 150 γρ ελαιόλαδο...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος,το οποίο να τα παίρνει ίσα ίσα.Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια το σκόρδο και την πιπεριά .Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τη ντομάτα πελτέ,διαλυμένη σε νερό,και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.Τα ψήνουμε λίγο όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια ρίχνουμε επίσης το χυμό των λεμονιών,το νερό και το σαφραν πάνω στα ψάρια που πρέπει να μισοσκεπαστουν με υγρό.Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά,αλείφοντας τα με το ζουμί κατά διαστήματα.Λίγο πριν τα σερβίρουμε ρίχνουμε τα ψημένα κουκουνάρια..Καλή επιτοιχια......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου