Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ 5 ψάρια γύρω στα 350 γρ καλά καθαρισμένα και πλυμένα με το κεφάλι 15 αμπελόφυλλα φρέσκα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό μάραθο και θυμάρι 3-4 ατζουγες ξαρμυρισμένες και στεγνωμένες 30 γρ βούτυρο φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μάραθο...ΕΚΤΕΛΕΣΗ.....Μέσα σ'ενα μικρο ταψάκι ανακατεύουμε καλά το μείγμα από ελαιόλαδο λεμόνι μαϊντανό θυμάρι και μάραθο μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.Βουτάμε τα ψάρια μέσα στο μείγμα και τα γυρίζουμε μερικές φορές να ποτίσουν καλά.Βάζουμε το ταψάκι με τα ψάρια για 1-2 ώρες στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν,μετά βγάζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν .Λειωνουμε τις ατζουγες με ένα κουτάλι της σούπας και μαζί με το βούτυρο ,αλείφουμε τα ψάρια με ένα πλατύ μαχαίρι,εκτός από το κεφάλι και την ουρά.Τυλίγουμε τα ψάρια με 2-3 αμπελόφυλλα και τα βάζουμε μεσα σ'ενα μέτριο ταψί.Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθ.για περίπου 30-40 λεπτά,είναι έτοιμο.Ενδιάμεσα προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας νερό.Τα σερβίρουμε ζεστά με μια φέτα λεμονιού και λίγο μάραθο.....Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου