Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ  250 γρ εμενταλ η γραβιέρα τριμμένη 2 αυγά 10 γρ φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη αλάτι πιπέρι Για το τηγάνισμα λάδι και φρυγανιά τριμμένη.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ .. Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, το τυρί , τη φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε  τα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ενα μιγμα.  Πλαστε το μιγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και περάστε τα στην τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε σε δυνατή  φωτιά ενα τηγάνι μα άφθονο λάδι και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήστε τες για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε τις ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου