Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΖΥΜΗ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ  80 τεμ μύδια φρέσκα 6 κουτ. αλεύρι,1 κουταλιά σιμιγδάλι, 1 κρόκο αβγού, 8 ξυλαρακια,(για σουβλάκι). Λίγη μπύρα, αλάτι, ηλιέλαιο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ....100 γραμ. τριμμένα καρύδια, 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, 9 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 150 γραμ. του λίτρου νερο, χυμό 1 1/2 λεμονιού, αλάτι..ΕΚΤΕΛΕΣΗ  τα 80 μύδια θα τα κάνουμε 40 , βάζοντας το ένα μέσα στο άλλο. Ανακατεύουμε 3 κουταλιές αλεύρι, το σιμιγδάλι και τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε τη μπύρα ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά υγρή ζύμη και την αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι . βουτάμε τα μύδια στο υπόλοιπο αλεύρι. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 5(τα οποία κάναμε διπλά) μύδια, τα βουτάμε  στη ζύμη και τα ρίχνουμε στο λάδι. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ.. Ανακατεύουμε τα καρύδια, με το ψωμί του τοστ, το χυμό λεμονιού, το λάδι μέχρι να σχηματισθεί μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο σκόρδο, το νερό και σιγά σιγα ανακατεύοντας το βάζουμε και το αλάτι που χρειάζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου