Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΡΙΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ  1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ βρασμένο (3/4 τσ άβραστο) 2 φλυτζάνια τσαγιού κοτόπουλο μαγειρεμένο πολύ ψιλά  κομμένο 1 αυγό 1/2 λεμόνι το χυμό 1 κουταλιά σούπας μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη 1 κουταλιά σούπας τζιντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι και πάπρικα 2 κουταλιές σούπας soysauce ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αν δεν βρείτε φρέσκο τζιντζερ στην αγορά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγη καφτερη πιπεριά. Ανακατέψτε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά μεταξύ τους. Φτιάξτε τα κεφτεδακια , ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας για μεζούρα ενα κουταλάκι τσαγιού. Αν' θέλετε μπορείτε να τα ετοιμάσετε μέχρι αυτο το σημείο μια μέρα που θα έχετε αρκετα περισσεύματα απο κοτόπουλο και να τα καταψύξετε  Λίγο πριν σερβίρετε τους μεζέδες ρίξτε τα κεφτεδακια σε καφτο λάδι(180 βαθ.)για 2-3 λεπτά αν είναι φρέσκα και για 4-5 λεπτά αν είναι κατεψυγμένα  Τα κεφτεδακια αυτά δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ, έχουν πιο ανοιχτό χρώμα απο τα κεφτεδακια από κρέας . Αφού τα στραγγίσετε πολύ καλά , πάνω  σε απορροφητικό χαρτί, σερβίρετε τα με φέτες λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου