Loading...

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΖΕΛΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ..2 κιλά βερίκοκα γερά και ώριμα 2 κιλά ζάχαρη 2 λεμόνια ΕΚΤΕΛΕΣΗ.. Πλένετε τα βερίκοκα τα βάζετε πάνω σ'ενα πανί να στεγνώσουν και κατόπιν τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.Τα βάζετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και τα βυθίζετε σε νερό μέχρι μισό εκατοστό κάτω από την επιφάνεια τους. Προσθέτετε τη φλούδα ενός λεμονιού, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά,να σιγοβράσουν τα βερίκοκα ενώ ξαφρίζετε συνέχεια. Όταν ψηθούν καλά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ζεστά ακόμα,τα περνάτε από το σουρωτήρι.Στο πολτό που θα μαζέψετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό των λεμονιών.Ξαναβαζετε την κατσαρόλα στη φωτιά δίνετε μια καλή βράση με την ζάχαρη και χύνετε το ζελέ στα βάζα ,τα οποία προηγούμενος θα έχετε ζεστάνει.Τα κλείνετε ερμητικά και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου