Loading...

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΥΛΙΚΑ...1 αρνίσιο μπουτάκι 6 φύλλα μαρουλιού 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβακια 2χ2 εκ. 300 γρ μικρά μανιτάρια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και3 ολόκληρες 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 3/4 του ποτηριού ζωμό κύβο 1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος.ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.600 γρ αλεύρι 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές σούπας λάδι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ... Ζυμώστε το αλεύρι με το λάδι,το αλάτι και το χλιαρό νερό, ώστε να γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή. Αφήστε τη σκεπασμένη στην άκρη για 1/2 ώρα.To μπουτάκι πρέπει να είναι ολόκληρο αλλά χωρισμένο σε μερίδες το κόψιμο πρέπει να φτάνει ως το κόκαλο. Αλείψτε με λίγο βούτυρο το πυρίμαχο. Σκεπάστε τον πάτο του πυρίμαχου με τα φύλλα του μαρουλιού. Βάλτε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέσα στα κοψίματα του κρέατος και βάλτε το μπουτάκι στο σκεύος.Αν τα μανιτάρια είναι μεγάλα κόψτε τα στη μέση. Βάλτε τις πατάτες γύρω γύρω από το μπουτάκι απο τη μια πλευρά και τα μανιτάρια απο την άλλη. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σκόρδο,το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.Περιχυστε με το κρασί,το ζεστό ζωμό και τη μαργαρίνη λυομένη. Ανακατέψτε τις πατάτες και τα μανιτάρια. Ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε ενα φύλλο λιγο μεγαλύτερο απο το πυρίμαχο. Σκεπάστε το πυρίμαχο με το φύλλο και κολλήστε το γύρω γύρω ώστε να κλείσει καλά ολη η επιφάνεια του σκεύους. Λαδώστε με ενα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου και ραντίστε τη με λίγο νερό. Βάλτε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθ.για 1 1/2 ωρα περίπου.Αν το φύλλο παίρνει πολύ χρώμα σκεπάστε το με ενα αλουμινόχαρτο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου