Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΟΝΙΑ Η (ΠΑΤΑΤΕΣ-ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ)

ΥΛΙΚΑ..
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
200 γραμ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτ.τσα γ. κόκκινο κρασί
1 φλιτ.τσαγ. νερό χλιαρό
1 κονσέρβα ντοματακια πολτοποιημένα
1 1/2 κιλό κυδώνια,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας.Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε δίχως να το μαυρίσετε.Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε το νερό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 30-35 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει αρκετά.Προσθέτετε την ντομάτα και τα κυδώνια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα ανοιχτή,για 25 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κυδώνια.Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου