Loading...

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ..
1 κόκορας γύρω στα 1800 γραμμ.
1 φλιτ.τσαγ.λευκό κρασί
χυμό απο 1 λεμόνι
6 γαρίφαλα
10 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ.κόκκινο πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια(300 γρ)
500 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι μαύρο
λίγο βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
200 γρ κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τον κόκορα μικρά κομματάκια.Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε.Κατόπιν τα βάζετε σε μια λεκάνη,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα περιχύνετε με το λεμόνι.Ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά,ρίχνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε λίγο,ανακατεύοντας ελαφρά.Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και σε μισό λεπτό τα σβήνετε με το κρασί.Ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί.Έπειτα,πασπαλίζετε με το κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύετε.Προσθέτετε βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 20-30 λεπτά.Κόβετε σε φέτες λεπτές τα ξερά κρεμμύδια και σε κοντά μπαστουνάκια τα φρέσκα.Τα βάζετε στην κατσαρόλα,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν.Με ένα πιρούνι τα σπρωχνετε και τα τακτοποιείτε ομοιόμορφα ανάμεσα στα κομματάκια του κόκορα.Προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι όλα μαλακά,αλά όχι λιωμένα.Τότε προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις σταφίδες,τα αφήνετε να πάρουν 5-6 βράσεις και τα βγάζετε από τη φωτιά.Ψήνετε το κεφαλοτύρι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι (σε κύβους)και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου