Loading...

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ..
700 γρ φιλέτο κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
1 φινοκιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κοτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 γρ σαφραν
χυμό από μισό λεμόνι
2 κύβους ζωμού κότας
2/3 φλιτζ τσαγ.νερό
1 1/2 φλιτζ.τσαγ.κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ.σουπ.κορν φλάουρ
2 κουτ.γλ.ξίδι λευκό
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το φιλέτο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το φινοκιο.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια,το φινοκιο και το σκόρδο.Ρίχνετε το σαφραν και το χυμό λεμονιού.Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σοταριστει και να πάρει χρώμα.Λιώνετε με πιρούνι τους κύβους και τους ρίχνετε στο κοτόπουλο.Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι.Σκεπάζετε και σιγοβραζετε για 15 λεπτά.Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβρασει για ακόμα 20 λεπτά.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το φαγητό.Ανακατεύετε και σιγοβραζετε για 5 ακόμα λεπτά.Ρίχνετε το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.Συνοδεύετε με ρύζι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου