Loading...

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Paella!!

ΥΛΙΚΑ
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
450 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε ζάρια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα\150 γρ ρύζι
225 γρ βρασμένες γαρίδες
100 γρ ψαχνό από ψάρι,καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες καθαρισμένες από φλούδες και κουκούτσια κομμένες σε τέταρτα
75 γρ φασολάκια φρέσκα
75 γρ. αρακά.
280 γρ.νερό
350 γρ.φρέσκα μύδια
λιγο σαφραν (σκόνη-στήμονες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τις 4 από τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο σ'ενα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το ρύζι,την πάπρικα και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.Προσθέτουμε τις γαρίδες,το ψάρι,της ντομάτες,τον αρακά,τα φασολάκια,το νερό και το σαφραν..
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά,αφού σκεπάσουμε το τηγάνι.Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε ξέφτια και μουστάκια μ' ένα μαχαίρι.Τα βράζουμε με ελάχιστο νερό και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν.Τα προσθέτουμε στην Paella,μόλις δούμε ότι ήπιε όλο το νερό του μαγειρευματος.Σερβίρουμε την paella όπως είναι μέσα στο τηγάνι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου