Loading...

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλες φτερούγες
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού μπαχάρι(σκόνη)
μαύρο πιπέρι
λίγο καγιεν
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε λίγο στο γουδί.Ανακατεύουμε το σκόρδο,το λάδι,το λεμόνι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.Προσθέτουμε τις φτερούγες και ανακατεύουμε για να αλειφτούν με τη σάλτσα.Αφήνουμε τις φτερούγες να μαριναριστούν στο ψυγείο για μια ώρα,γυρίζοντας τες 1-2 φορές.Ανάβουμε το γκριλ.Ψήνουμε τις φτερούγες για 10 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν καλά.Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.Τις σερβίρουμε ζεστές με σκορδαλιά η γιαούρτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου