Loading...

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ψωμάκια γλυκά ελβετικά

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι ζαχ 1000 γρ
Γάλα ώρες 450 γρ
Ζάχαρη 150 γρ
Μαγιά νωπή 25 γρ
Αυγά 4 τεμ
Αλάτι 18 γρ
Βανίλια 1 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Λεμόνι ξύσμα 1 τεμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασινα βάζουμε το αλεύρι τη βανίλια το αλάτι
και το λεμόνι ξύσμα.Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη το
βούτυρο και τα αυγά για να χτυπηθούν καλά
Σε μια γαλατιέρα βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε
ελαφριά, προσθέτουμε την μαγιά για να λιώσει και
το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας
ελαφριά βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε
στο μίξερ και τα ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκούραστη σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο
καλά με βαμβακερά υφάσματα η πετσέτες κουζίνας.
Εφόσον είναι έτοιμη η ζυμιμας την κόβουμε σε μικρά
στρογγυλά ψωμάκια τα οποία αφήνουμε για λίγο
ακόμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά
στους 180 βαθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου