Loading...

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΙΝΤΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
4 φλυτ.τσαγιού φύλλα μαϊντανού
2 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλυτ.τσαγιού αλεύρι
1/2 φλυτ.τσαγιού τυρί τσένταρ
1 αυγό κτυπιμενο
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το μαϊντανό για 2-3 λεπτά.Το σουρώνουμε και το χοντροκοβουμε.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και προσθέτουμε το μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου απορροφηθεί η περισσότερη κρεμά.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/3 της φρυγανιάς και το τυρί.
Τα ανακατεύουμε καλά και τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Πλάθουμε 8 κεφτεδακια,τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,τα βουτάμε στο αυγό και τελικά στην υπόλοιπη φρυγανιά.Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδακια.Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου από τις δυο πλευρές για να ροδίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου