Loading...

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ)

ΥΛΙΚΑ
40 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλιά σουπ.μέλι
2 1/2 φλυτ.τσαγιού χλιαρό νερό
2 κουταλιά του γλυκ.γλυκάνισο
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως(260 γρ)
1 1/2 φλυτ.τσαγ.αλεύρι σόγιας
1 φλυτ.τσαγ.κουάκερ
1 φλυτ.τσαγ.καλαμποκάλευρο
1 φλυτ.τσαγ.φυτρο σιταριού
1κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ.κολιανδρο κοπανισμένο
1στρογγυλη φόρμα 30χ11 η ταψί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με το μέλι.Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι,το ανακατεύουμε,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο να πάρει μια βράση.Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό με το γλυκάνισο και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα για να γίνει μια ζύμη ελαστική.τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο (2 ώρες περίπου).Τη ξαναζυμωνουμε,της δίνουμε σχήμα στρόγγυλο και τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί η φόρμα.Αφού ξαναφουσκωσει την ψήνουμε,σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο,για 60-70 λεπτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου