Loading...

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΝΤΑΛ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο η τρανς κομμένο σε μια ορθογώνια φέτα
180 γρ μπέικον σε φέτες
100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γρ φρέσκα ντοματακια ψιλοκομμένα(χωρίς σπόρους και φλούδες)
350 γρ εμμενταλ
100 γρ λευκό ξηρό κρασί
5-6 φυλλαράκια βασιλικού
λίγο ξηρό θυμάρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμενο
6 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε ελαφρά το κρέας με σφυράκι για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνετε.
Σκορπίζετε το σκόρδο και αλείφετε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος.
Κόβετε το τυρί σε λεπτά φετακια και απλώνετε σε μια καλή στρώση.
Από πάνω σκορπίζετε τα μανιτάρια και κατόπιν τις φέτες του μπέικον.Τυλίγετε το κρέας σε ρολό και το δένετε σφιχτά με σπάγκο.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το ρολό,αφού το αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά.Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα ντοματακια,το βασιλικό και το θυμάρι.Βράζετε 10 λεπτά και κατόπιν μεταφέρετε το ρολό σε βαθύ ταψί με τη σάλτσα του.Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθ.για 1 ώρα μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες και συνοδεύετε με πατάτες η ρύζι ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου