Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΙΛΗ ΜΠΟΥΤ ΦΙΛΕΤΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
Ψάρι φιλέτο 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 20 γρ
Κρασί άσπρο 40 γρ
Βούτυρο γάλακτος 100γρ
σαμπάνια 50 γρ
πατάτες μικρές 60 γρ
καρότα μπέμπη 60 γρ
ΜΑΙΔΑΝΟ ψιλοκομμένο 30 γρ
αλεύρι 10 γρ
Αλάτι -πιπέρι άσπρο
ζωμό ψαριού 100γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε της πατάτες και τα καρότα και
τα κρυώνουμε καλά
2) Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε 30 γρ βούτυρο
το Κρεμμύδι πόλη ψιλοκομμένο και εφόσον
ροδίσει προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφριά
το κρασί την σαμπάνια το αλεύρι
το ζωμό του ψαριού λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
και λίγο μαϊντανό τα αφήνουμε να βράσουν
σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 5 λεπτά
και τα βγάζουμε από την φωτιά
3)Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο
βούτυρο και σοτάρουμε καλά τα αλατοπιπερωμενα
Φιλέτα του ψαριού εφόσον είναι πλέων έτοιμα
τα βάζουμε στα πιάτα και στο τηγάνι βάζουμε
της πατάτες και τα καρότα να σωταριστουν
για να γαρνίρουμε τα πιάτα τελειώνοντας
ρίχνουμε στο Ψάρι την σάλτσα και το πασπαλίζουμε
με τον υπόλοιπο μαϊντανό...Καλή επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου