Loading...

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΥΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 τεμ ξύλο κανέλας
1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
λίγο νερό..
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
2-3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
1 κουτ.γλυκού ανθόνερο
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι..
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη,το μέλι και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,προσθέτουμε τη φλούδα,την κανέλα και το χυμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.Προσθέτουμε νερό λίγο λίγο,κουταλιά κουταλιά δηλαδή,μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.Επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο.Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια,περίπου 10 εκ.και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.Διπλώνουμε δυο φορές το κάθε τετράγωνο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι.Τηγανίζουμε τα δάχτυλα λίγα -λίγα σε μπόλικο καυτό λάδι.Όταν ροδίσουν,τα βγάζουμε,τα στραγγίζουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας και τα βουτάμε στο σιρόπι.τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε.Καλή σας επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου