Loading...

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΕΚΡΙ ΜΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ κοτόπουλο φιλέτο
400 γρ χοιρινό κιλότο
400 γρ κεφτεδακια
400 γρ συκώτι μόσχου
400 γρ μοσχάρι κιλότο η φιλέτο
400 γρ λουκάνικο χωριάτικο
1/2 κρεμμύδι μέτριο
Απο 2 λεμόνια το χυμό
200 γρ κρασί άσπρο αρετσίνωτο
50 γρ μουστάρδα πικάντικη
2 τεμ βοδινού ζωμού
50 γρ αλεύρι για κεφτεδακια
100 γρ βούτυρο μαγειρικό
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε όλα τα κρεατικα σε ζάρια(15 γρ).
το ίδιο περίπου μέγεθος πρέπει να έχουν και τα κεφτεδακια.Αλευρώνετε τα κεφτεδακια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Κατόπιν τα βγάζετε,και στο ίδιο λάδι ροδοκοκκινίζετε όλα τα κρεατικα.Στραγγίζετε το τηγανολαδο και προσθέτετε το βούτυρο,το κρεμμύδι και το σκόρδο.Τα ελαφρομαραινετε,σβήνετε με το κρασί,προσθέτετε το χυμό λεμονιού,μουστάρδα,και ζωμούς,επίσης προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό.Τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση,τα αδειαζετε από το τηγάνι σε πυρέξ η ατομικό πήλινο,και σερβίρετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου