Loading...

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στεικ ταρ ταρ (Λιβανεζικο)

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4
500 γρ άπαχος αρνίσιος κιμάς η χοιρινός
3 κουταλιά σουπ.βασιλικός φρέσκος η δυόσμος
1 κου.γλυ.κανέλα
1 κου.γλυ.μπαχάρι
λίγο πιπέρι, αλάτι
1 μπολ αλατισμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
1 κου.σου.ελαιόλαδο
1 κου.σου.κουκουνάρι
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το κρέας,το βασιλικό η δυόσμο,τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και δουλεύουμε το μείγμα με τη λεπίδα του μπλέντερ μέχρι να είναι πολύ λείο το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα καλό μαχαίρι συνεχίζουμε το κόψιμο,κόβοντας σε διαφορετική κατεύθυνση κάθε φορά.Βρέχουμε τα χέρια μας στο αλατισμένο νερό και ζυμώνουμε το κρέας.Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο μπολ του σερβιρίσματος και με τα δάχτυλα μας σχηματίζουμε μικρές λακκούβες.Περιχύνουμε με το λάδι,τα κουκουνάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε αμέσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου