Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕς ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ

Σχετική εικόνα
ΥΛΙΚΑ
5 τεμ.Μελιτζάνες μέτριου μεγέθους
500 γρ.Σπορέλαιο για τηγ.
500 γρ σπαγγέτι νου 10
1 κουταλάκι του γλυκού σος αγγλαι
70 γρ τόνο (Κονσέρβα) όχι πολύ θρυμματισμένο
5 σκελίδες σκόρδο σπασμένο ελαφρά
1/2 μάτσο μαιδανο ψιλοκομμένο
200 γρ τυρί τριμμένο
200 γρ τομάτες ώριμες (ψιλοκομμένες)
αλάτι πιπέρι,ζάχαρη
1000 γρ ελαφριά μπεσαμελ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις μελιτζάνες στα δυο στο μάκρος,τις χαράζετε όπως για ιμαμ και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μισοψηθουν.Τις στραγγίζετε από τα λάδια τους,τις βάζετε σε ταψάκι η πυρέξ και τις πατάτε με κουτάλι της σούπας να βαθουλώσουν και να γίνουν βαρκάκι.Τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη.Σε βραστό αλατισμένο νερό,βράζετε το σπαγγέτι 8 λεπτά,το κρυώνετε και το στραγγίζετε σε τρυπητό.Προσθέτετε σε τηγάνι το λάδι του τόνου,το ελαφρά σπασμένο σκόρδο τις τομάτες τα μακαρόνια τον τόνο το μισό τυρί το αλατοπίπερο,την σος αγγλε και τον ψιλοκομμένο μαιδανο.Τα ανακατεύετε με 2 πιρούνια και γεμίζετε τις μελιτζάνες.Περιχύνετε τις μελιτζάνες με την ελαφριά μπεσαμελ,τις πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί,τις περιβρέχεται με βούτυρο λιωμένο η σπορέλαιο ραφινέ και τις ροδοκοκκινίζετε σε δυνατό φούρνο η στο γκριλ του φούρνου....ΣΜ..Αν τις ψήσετε σε φούρνο,για να μην είναι στεγνές,προσθέστε στο ταψάκι λίγο τοματοχυμο και ελαιόλαδο.Αν επιθυμείτε να πετύχετε ροδοκοκκίνισμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μπεσαμελ,περιχυστε τα παπουτσάκια με αρκετό τριμμένο τυρί και χτυπημένο αυγό..Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου