Loading...

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό πατάτες βραστές
100 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη καστανή
50 γρ σταφίδες ξανθές
100 γρ κουάκερ αλεσμένο
100 γρ γάλα
2 ασπράδια 1 κρόκο
άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
λίγη κανέλα
1 φόρμα σουφλέ 16 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε την φόρμα μ' ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα πλάγια με τη φρυγανιά.
Κτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και το άρωμα βανίλιας.Κτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.Λιώνουμε την πατάτα μ' ένα πιρούνι και προσθέτουμε το κουάκερ,το βούτυρο,τις σταφίδες,τον κρόκο και το γάλα και στο τέλος ανακατεύουμε ελαφρά τα ασπράδια. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε ,σε μέτριο φούρνο, για 30-40 λεπτά.Αυτό το γλυκό συνηθίζετε πολύ στην Ιρλανδία και τρώγεται ζεστό μόλις βγει από το φούρνο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου