Loading...

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλα μοσχαρίσιο κότσι
1/2 κολοκύθα χωρίς σπόρους
4 πατάτες
1 κομμάτι σελινοριζα
4-5 κρεμμύδια
4-5 καρότα
2-3 πράσα
300 γρ κουνουπίδι μπουκετάκια
2 βολβούς από μάραθο(φινοκιο)
2 αγγιναρες
μερικά φύλλα σπανάκι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι τον χυμό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 λίτρα νερό.
Προσθέτετε αλάτι και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό.Κατόπιν σιγοβράζεται με την κατσαρόλα σκεπασμένη 2 ώρες.Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε όλα τα λαχανικά.Όταν το κρέας μαλακώσει το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά κομμένα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα αλατοπιπερώνετε καλά.Χτυπάτε το χυμό του λεμονιού με το λάδι και το μαϊντανό και περιχύνετε τα λαχανικά.Σερβίρετε χωριστά το κρέας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου