Loading...

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΥΛΙΚΑ
75 γρ ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
12 μικρές μελιτζάνες 600 γραμ.συνολικά
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες,
800 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια σε σιγανή φωτιά για 1-1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες,αφήνοντάς ένα κομμάτι περίπου 1 εκα.Ξύνουμε μια λωρίδα από την φλούδα τους.Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.γύρω στα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθίσουν.Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε.Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά.Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω από τα ρεβίθια,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγανό μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά,μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου