Loading...

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΦΑΛΑΦΕΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ( 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι σόδα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 ματσάκι φρέσκος κολιαντρος
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κολιαντρος σκόνη
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια με τη σόδα σε νερό μαζί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μια ήμερα ολόκληρη.Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά.Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα ρεβίθια.Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το κολιαντρο και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ζύμη ομοιογενής.Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και τη ρίχνουμε σε καυτό λάδι.Τηγανίζουμε τα φαλαφελ μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.Τα σερβίρουμε ζεστά με ένα μπολ ταχίνι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου