Loading...

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ
800 γρ πατάτες
2 κρεμμύδια
μερικές κλωστές κρόκου(σαφραν)
150 γρ λευκό ξηρό κρασί
1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πατάτες,τις καθαρίζετε και τις χοντροκοβετε.Καθαρίζετε και χοντροκοβετε επίσης τα κρεμμύδια.Διαλύετε τον κρόκο σε 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό.Ζεσταίνετε σε αντικολλητικη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες 6'λεπτα ανακατεύοντας διαρκώς.Ρίχνετε το κρασί,το διαλυμένο κρόκο,τον κύβο,αλατοπίπερο και ζεστό νερό μέχρις ότου σκεπαστούν οι πατάτες.Βράζετε 40' λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν οι πατάτες.Στο τέλος σκορπίστε το μαϊντανό και σερβίρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου