Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΛΕΤΟ ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
25 γρ ρύζι
200 γρ λάχανο
10 γρ μαργαρίνη
1/8 του λίτρου ζωμό κρέατος
1 πορτοκάλι
πιπέρι
1 αρνίσιο φιλέτο περίπου 150 γρ
1/2 κουτ.σούπας λάδι
1/2 κουτ.σούπας ντοματοπολτό
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το ρύζι για 20 λεπτά το βουτυρώνετε και το διατηρείτε ζεστό.Καθαρίζετε το λάχανο και το κόβετε σε λωρίδες.Σοτάρετε ελαφριά το λάχανο σε καυτό λάδι,το σβήνετε με το ζωμό και το αφήνετε να βράση για περίπου 15 λεπτά..Προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και τον ντοματοπολτό.Σοτάρετε το φιλέτο για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνετε το κρέας με την κρέμα γάλακτος και το χυμό πορτοκαλιού.Σερβίρετε το φιλέτο με το ρύζι και το λάχανο
και το περιβρέχεται με την σάλτσα του κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου