Loading...

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ

6 φλυτζάνια σιμιγδάλι
8 αυγά
2-3 πορτοκάλια ζωμό
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μέλι ανάλογο και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και ρίχνουμε τ' αυγά,χυμό πορτοκαλιών,αλάτι,σόδα και τα ζυμώνουμε να γίνουν ζύμη σφικτή,ώστε να πλάθεται και να ανοίγει φύλλο.Αν είναι πολύ σφικτή,τότε την ραντίζουμε με λίγο νερό και τη δουλεύουμε ακόμη να μαλακώσει λίγο.Κατόπιν ανοίγουμε φύλλα μικρά η μεγάλα και τα κόβουμε λουρίδες η ροδιτσα.Τις τυλίγουμε η τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι .Όταν πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί για να στραγγίξουν και κατόπιν τις τοποθετούμε σε άλλη πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι και τα καρύδια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου