Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό μπούτι(χωρίς κόκαλο)
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
φλούδες από 4 μανταρίνια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλυτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ(διαλυμένο σε λίγο κρασί)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κόκκινες γλυκές πιπεριές ψημένες και κομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε καλά. Με σπάτουλα απλώνετε παντού μουστάρδα.Προσθέτετε τις πιπεριές,το σκόρδο και το μαϊντανό.Τυλίγετε το χοιρινό σε ρολό και το δένετε με σπάγκο.Βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τόσο μεγάλη ώστε ίσα ίσα να χωράει το ρολό.Ρίχνετε το βούτυρο,τα κρεμμύδια το σκόρδο και τις φλούδες από τα μανταρίνια.Τα αφήνετε να τσιγαριστούν ελαφρώς.Κατόπιν βάζετε το χοιρινό και το τσιγαρίζετε γύρω γύρω.Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.Συμπληρώνετε με ζεστό νερό,τόσο ώστε να σκεπάζεται το κρέας.Βάζετε τα μπαχαρικό και αλατοπιπερωνετε.Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2-3 ώρες.Μόλις ψηθεί δένετε τη σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ.Αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει μέσα στη σάλτσα του. Αφαιρείτε τον σπάγκο από το χοιρινό και το κόβετε σε λεπτές φέτες.Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ,τοποθετείτε το κρέας σε πυρέξ και περιχύνετε με τη σάλτσα.Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου,στους 150 βαθ.
Σερβίρεται σε μερίδες και γαρνίρεται με λαχανικά της αρεσκείας σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου