Loading...

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΨΩΜΙ ΜΕ CRANBERRY ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα σος cranberry
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 1/4κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό και τέλος ρίξτε και το εκχύλισμα αμυγδάλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατέψτε μαζί τη σος cranberry και τη κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε το μείγμα του cranberry και του αλευριού με το μείγμα του βουτύρου εναλλάξ, χτυπώντας τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Ψήστε το για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει στη κορυφή και να αρχίσει να ξεχειλίζει από τις γωνίες του ταψιού.
Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα περάστε το με ένα μαχαίρι περιφερειακά ώστε να ξεκολλήσει από το ταψί. Βάλτε το σε μια πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει αρκετά πριν το σερβίρετε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου